thoughts~

:::sumtin in my mind my thoughts and my heart…nobody cares aite??:::

lagenda budak setan d movie! May 25, 2010

Filed under: movee — jariani @ 5:24 pm

oke..i know..its been a while since i last update n merepek kat sni..kinda bz with FYP n stuff..plus not in d mood to write or share anythin ms tu 🙂 so sorry..hee~


my life? baru je 2mgg abes exam..hopefully tu my last exam tuk my degree..aminn~ n now dok umah tanam anggur since lom officially abes blaja sbb result blom kua..hee~doakan segalanya berjln lancar oke?hee~


oh, entry ni bukan nak cerita perihal saye actually..but  entry ni da lama da terpikir nak tulis..but now baru ade kelapangan and mood..hee~ its about lagenda budak setan..korang penah dengar tajuk ni?hee~


actually, its a malay novel written by ahadiat akashah..i read it ms lower form dlu ag..siap kumpul duet sbb nak beli novel ni sbb ms zaman tu, novel ni bknlah murah since saye still sekolah plus buku ni sgt sgt tebal oke! in fact, bkn novel ni je saye ada..saye ada bnyk novel! and of cos kne kumpul duet sndri kalo nak beli..siap kena marah ngan abg sy sbb beli buku2 cmni..hikhik~


oke, berbalik ke cerita asal, novel ni akan difilemkan..infact da nak kua wayang da pon..saya je lambat nk btau wpon da tau lama..hikhik..sgt xsaba nak tgk..since tau psl cite ni, dok asik btau si dia yang kne tgk cte ni!hee~


cita ni akan dilakonkan oleh farid kamil as kasyah.tgk trailer mcm sesuai je die ngan watak ni..ayu plak dilakonkan oleh lisa surihani..oh, yang watak ayu afta dia operate whole muka die tu xtau nama pelakon tu..pelakon baru mungkin..but ms tgk trailer, saye leh tau mane ayu afta operate tu 🙂 ni lari topik, i sumhow rasa yang farid kamil ni sesuai la plak ngan lisa..hikhik~ katerina lak dilakonkan oleh fazura..and azmi by que haidar..


ish!xsabar nak tgk..n i know, i xleh expect cte ni sebagus novel nye sbb movie just dalam 2jam, novel nye lak tebal gle..so of cos penghayatan dalam novel akan lagi mendalam aite?hee~ but saye rasa, movie nye pon mcm akan jadi hit sbb trailer nye pon cam bes!hee~ papepon, selagi xtgk movie ni, slagi tu kte xleh judge kan 🙂


can’t wait to watch this movie!~


p/s: oh, mls nak uplod any picta or video sbb internet connection slow..sorry ya~

Advertisements
 

2 Responses to “lagenda budak setan d movie!”

  1. fiena Says:

    yunk.. rindu la nak lepak tepi padang gossip gossip.. hhehee

  2. jariani Says:

    haa..tu la!!
    rindu kn..
    td jmp cik abg awk ms interview 😛


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s